چطور در طراحی سایت، نوار مسیریابی مناسب داشته باشیم

در مقالات گذشته اشاراتی به نکات مهم در طراحی سایت، نمودیم، یکی از اصلی ترین مواردی که همیشه به آن اشاره شده و از اهمیت بالایی برخوردار است، نوار مسیریابی است که تأثیر بسزایی بر روی کاربران سایت دارد. در واقع یکی از مهم ترین بخش های طراحی سایت، نوار مسیریابی آن است. کارامد بودن نوار مسیریابی هم به کاربران کمک می کند که بتوانند اطلاعات مورد نیازشان را به راحتی پیدا کنند و همچنین باعث می شود که آن ها مدت زمان بیشتری را در سایت شما سپری کنند. در زیر، نکاتی را برای شما آورده ایم تا بتوانید در طراحی سایت خود، با لحاظ کردن این نکات، نوار مسیریابی کارامد تری داشته باشید.

نوار مسیریابی در طراحی سایت

لینک ها را سازماندهی کنید

لینک ها را به ترتیب اهمیت شان سازمان دهی کنید. کاربران باید بتوانند به راحتی به اطلاعاتی که می خواهند، دسترسی داشته باشند. پس لینک ها را در دسته بندی های مختلف قرار داده و آن ها را طبقه بندی کنید. به عنوان مثال، لینک های مهم نظیر خدمات، محصولات، منابع، اطلاعات و . . . را در بالای سایت قرار داده و الباقی آن ها را در سمت راست یا چپ سایت قرار دهید.

در مباحث طراحی سایت، لینک های مرتبط بسیار مهم هستند. زیرا هنگامی که کاربران به بازدید از یک صفحه می پردازند، مطمئناً اطلاعات داخل آن صفحه را، مطالعه خواهند نمود، پس اطلاعات بیشتر و مرتبط، برایشان بسیار خوشنود کننده خواهد بود. زیرا شما به راحتی اطلاعاتی را که می خواهند، را به آن ها ارائه می کنید. در این صورت، وفاداری آن ها به سایت شما افزایش می یابد.

وضوح و تمیز بودن لینک ها = پیدا کردن راحت محتوا

پس از این که شما تصمیم گرفتید چه لینک هایی را در نوار مسیریابی سایت خود قرار دهید، باید به این فکر باشید که محل مناسب آن کجاست؟

مسیریابی باید تمیز، واضح و ثابت باشد. سعی کنید که نوار مسیریابی را در قسمت بالا و یا سمت چپ سایت، قرار دهید. زیرا این قسمت ها، اولین قسمت هایی هستند که چشم یک بازدید کننده آن را رصد می کند. و یا حتی اگر در طراحی نوار مسیریابی سایت، از تصاویر استفاده می کنید، این تصاویر مسیریابی باید با طراحی سایت شما یکپارچه باشند.

از قرار دادن نوار مسیریابی در قسمت پایین سایت، اجتناب کنید. زیرا کاربر مجبور است برای دستیابی به آن صفحه را به سمت پایین scroll کند. نوار مسیریابی را در قسمتی از سایت قرارا دهید که کاربر مجبور به Scroll کردن صفحه نباشد. اگر می خواهید مطمئن شوید که کاربران حتماً به لینک های مهم دسترسی داشته باشند، می توانید آن ها را در بالا و همچنین در پایین صفحات خود قرار دهید.

سازگاری

مسیریابی سایت باید تمیز و با دقت طراحی شود و با نیاز کاربران و مخاطبانتان سازگاری داشته باشد. اما این سازگاری به چه معنا است. در واقع سازگاری نوار مسیریابی به دو معنا است. سازگاری با کاربران و سازگاری با سایت. سازگاری نوار مسیریابی با کاربران به این مفهوم است که نوار مسیریابی باید با توجه به مخاطبانتان طراحی شود. یعنی توجه به این که کاربر مایل است چه اطلاعتی را در نوار مسیریابی ببیند، کدام یک از بخش های سایت نزد کاربران دارای اولویت است و مایلند به کدام یک از اطلاعات داخل سایت، سریعتر و راحت تر دسترسی پیدا کنند.

و سازگاری نوار مسیریابی با سایت به این معنا است که باید سعی شود تا اکثر اطلاعات داخل سایت را شامل شود و کاربر را به راحتی به قسمت های مختلف سایت هدایت کند. سازگاری نوار مسیریابی به این معناست که وقتی کاربر از آن استفاده می کند، به خود بگوید " نوار مسیریابی دقیقاً برای این سایت طراحی شده و کاملاً مناسب سایت است." این به این معناست که شما به درستی کار خود را انجام داده اید و نوار مسیریابی شما، اکثر اطلاعات سایت را شامل می شود.

لینک های مهم وب سایت باید در همه صفحات درج شود، در همان مکان، به همان شکل و به همان ترتیبی که در دیگر صفحات قرار داده شده است. هرگز در صفحات سایت، مکان و شکل لینک های مسیر یابی را عوض نکنید؛ زیرا باعث گیج شدن کاربران می شود.

لینک های قابل فهم و روان، حلال مشکلات کاربران

لینک ها را طوری طراحی کنید که به راحتی کاربر بتواند مفهوم و منظور آن را درک کند. معمولاً شما فضای زیادی برای استفاده از عبارات بلند در لینک ها ندارید. پس از فضای کم آن، هوشمندانه استفاده کنید.

بازدیدکنندگان باید بدانند که با کلیک بر روی یک لینک، به چه صفحه ای هدایت می شوند. پس در طراحی سایت خود، لینک های مسیریابی را قابل درک طراحی کنید. در غیر این صورت، هیچ کس روی آن کلیک نخواهد کرد.

با نکات و قوانینی که در بالا آورده شد، شما می توانید نوار مسیریابی مناسبی را طراحی کنید. در کل، همانطور که در مقاله گفته شد، نوار مسیریابی در طراحی سایت، باید به صورتی باشد که کاربر را به راحتی به صفحه و اطلاعاتی که می خواهد هدایت کند. همانند تابلو های راهنما در جاده. کاربر باید بتواند با استفاده از این لینک ها، به سرعت و به راحتی به اطلاعاتی که می خواهد، دسترسی داشته باشد.

 

منبع : کاسپید